Wie zijn wij

Wij (Anja en Gosse) wonen samen met onze drie kinderen en onze Boston Terriërs  in Damwâld/Damwoude (Friesland).


Onze gezamenlijke liefde voor honden is ontstaan door onze eerste hond Senta, een prachtige mooie lieve gele boxer. Aangezien Anja al enige ervaring had met het fokken van honden (haar moeder fokte Duitse herders en boxers) besloten we om met Senta te gaan fokken. Tijdens de eerste röntgen test hiervoor kwamen we er achter dat ze helaas leed aan zware vorm van heupdysplasie  (HD-D). Fokken was daarom helaas niet mogelijk met Senta en we hebben dit plan toen ook tijdelijk in de “ijskast” gezet.


Na het afscheid van Senta (we moesten haar helaas na 5 1/2 jaar laten inslapen vanwege de hoeveelheid pijn die zij leed door haar aandoening) en een gesprek met Anja haar moeder besloten we om toch weer hond te nemen.


We kozen ditmaal voor een Boston Terriër omdat deze qua karakter (levendig en gehoorzaam) lijkt op een Boxer, maar qua formaat beter past bij onze woonsituatie. Na een lange zoektocht kwamen we terecht op de site van een collega fokker die vermelde dat er een nestje pups werd verwacht op nog geen uur afstand van ons. Na een aantal contactmomenten met de fokker kregen we het goede nieuws dat er 6 pups waren geboren en konden we na 8 weken onze Benthe thuis verwelkomen. Toen Benthe ongeveer 14 maanden was hebben we haar laten testen op patella luxatie (een aandoening waarbij de knieschijf af en toe of permanent uit zijn groeve schiet) en op erfelijke oogafwijkingen. Tijdens deze tests kwam naar voren dat ze van beide vrij was bevonden en konden we ons richten op de fok van ons eerste nestje.